Het pilootproject voor de opleiding van CRA's werd eind 2015 afgerond. Ruim 350 huisartsen volgden reeds de volledige cyclus. Na het besluit van de Vlaamse regering van 27 november 2015 is er meer duidelijkheid gekomen: kandidaat-CRA's hebben vier jaar de tijd om hun erkenning te halen.

Professor Jan De Lepeleire (ACHG KU Leuven): "Met de koepels van woonzorgcentra, de centra voor huisartsgeneeskunde van de vier Vlaamse universiteiten, Domus Medica en de Belgische Vereniging voor Gerontologie en Geriatrie is overeengekomen om de CRA-opleiding gezamenlijk uit te bouwen."

De opleidingscyclus maakt maximaal gebruik van innovatieve opleidingsmethoden en online toepassingen. "De deelnemers krijgen drie uur les, gevolgd door een reeks tests en opdrachten die ze digitaal dienen af te ronden via het Sophia-platform." Na afloop daarvan krijgen ze dan een diploma.

De opleiding bestaat uit zes modules.

De module over management wordt volledig online aangeboden.

De module zorgbeleid wordt nog herhaald op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari 2019 tijdens de Wintermeeting geriatrie in Oostende, in kleine, interactieve workshops.

De overige vier modules ( ouderengeneeskunde, geneesmiddelenbeleid en formularium, palliatief beleid en infectie- en hygiënebeleid) worden georganiseerd op zaterdag 1 december 2018 in Leuven, evenals in het voorjaar van 2019 in Antwerpen.

Er zijn op 1 december vier modules voorzien in de voormiddag, en nog eens vier in de namiddag. "Op die manier kunnen we een maximaal aantal mensen bereiken."

Op een jaar tijd hebben we zo'n 200 mensen opgeleid, vertelt prof. De Lepeleire. "We zijn nu volop bezig aan een inhaalbeweging. De functie van CRA is van start gegaan in 2000. De artsen in kwestie - toen 50'ers - zitten nu aan de pensioenleeftijd. Maar gezien de belangstelling voor de opleiding is de opvolging zeker verzekerd."

Het pilootproject voor de opleiding van CRA's werd eind 2015 afgerond. Ruim 350 huisartsen volgden reeds de volledige cyclus. Na het besluit van de Vlaamse regering van 27 november 2015 is er meer duidelijkheid gekomen: kandidaat-CRA's hebben vier jaar de tijd om hun erkenning te halen.Professor Jan De Lepeleire (ACHG KU Leuven): "Met de koepels van woonzorgcentra, de centra voor huisartsgeneeskunde van de vier Vlaamse universiteiten, Domus Medica en de Belgische Vereniging voor Gerontologie en Geriatrie is overeengekomen om de CRA-opleiding gezamenlijk uit te bouwen."De opleidingscyclus maakt maximaal gebruik van innovatieve opleidingsmethoden en online toepassingen. "De deelnemers krijgen drie uur les, gevolgd door een reeks tests en opdrachten die ze digitaal dienen af te ronden via het Sophia-platform." Na afloop daarvan krijgen ze dan een diploma.De opleiding bestaat uit zes modules.De module over management wordt volledig online aangeboden.De module zorgbeleid wordt nog herhaald op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari 2019 tijdens de Wintermeeting geriatrie in Oostende, in kleine, interactieve workshops.De overige vier modules ( ouderengeneeskunde, geneesmiddelenbeleid en formularium, palliatief beleid en infectie- en hygiënebeleid) worden georganiseerd op zaterdag 1 december 2018 in Leuven, evenals in het voorjaar van 2019 in Antwerpen.Er zijn op 1 december vier modules voorzien in de voormiddag, en nog eens vier in de namiddag. "Op die manier kunnen we een maximaal aantal mensen bereiken."Op een jaar tijd hebben we zo'n 200 mensen opgeleid, vertelt prof. De Lepeleire. "We zijn nu volop bezig aan een inhaalbeweging. De functie van CRA is van start gegaan in 2000. De artsen in kwestie - toen 50'ers - zitten nu aan de pensioenleeftijd. Maar gezien de belangstelling voor de opleiding is de opvolging zeker verzekerd."