Onvruchtbaarheid bij de vrouw en kankerrisico

Volgens een studie die in de Verenigde Staten werd uitgevoerd bij een zeer groot aantal vrouwen van vruchtbare leeftijd, van wie meer dan 64.000 onvruchtbare vrouwen en meer dan drie miljoen vrouwen zonder vruchtbaarheidsproblemen krijgen onvruchtbare vrouwen vaker kanker. Het absolute risico is echter zeer laag, slechts 2%.

Opiaten bij bejaarde patiënten na colorectale, long- of borstkanker

Chronisch gebruik van opiaten verschilt naargelang van het type kanker dat bejaarde patiënten hebben overleefd. Zes jaar na de diagnose was het aantal chronische gebruikers van opiaten niet hoger bij de patiënten die kanker hadden overleefd, dan in een controlegroep zonder voorgeschiedenis van kanker. Dat is ten dele toe te schrijven aan het feit dat het gebruik van opiaten was toegenomen in de controlegroep.

Agenda

EHA 2019

24th Annual Congress of the European Hematology Association

ECCO 2019

The ECCO 2019 European Cancer Summit on 12-14 September 2019 in Brussels, Belgium will bring together worldwide leaders from cancer care, research, patient advocacy and public-private sectors in a unique multi-stakeholder forum. The theme of the second edition of the ECCO Summit is: "European Cancer Care: Across Borders".

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Papieren Edities BOhN