Op Vividoctor kunnen patiënten zich registreren voor een online/videoconsultatie met een arts in een ziekenhuis. Het initiatief ontstond meer dan een jaar geleden maar het systeem is pas sinds eind 2017 operationeel. Aan de algemene pers verklaarde de Orde van Artsen destijds "heel duidelijk tegen" het project te zijn. "Een diagnose op afstand is niet mogelijk", aldus nationaal ondervoorzitter Michel Deneyer. De artsen stellen zich ook vragen bij de wettelijkheid van de praktijk. E-consultaties worden namelijk niet terugbetaald.

Het kabinet van bevoegd minister Maggie De Block zou de kwestie nog bekijken.

Ondanks de weerstand gaan de makers onverminderd door."De controverse over ViVidoctor heeft ons geraakt, maar uit ons onderzoek is gebleken dat teleconsultaties organiseren niet illegaal is, levens kan redden, en tijd en kosten kan besparen" aldus Sidar Ok aan TechCrunch.

Anders dan zijn concurrenten in Europa (Babylon, Pushdoctor, KRY), verkoopt ViVidoctor zijn diensten rechtstreeks aan ziekenhuizen. Vorig jaar zou het samengewerkt hebben met vier ziekenhuizen in België. Het bedrijf zegt ook samen te werken met enkele huisartsen.

Op Vividoctor kunnen patiënten zich registreren voor een online/videoconsultatie met een arts in een ziekenhuis. Het initiatief ontstond meer dan een jaar geleden maar het systeem is pas sinds eind 2017 operationeel. Aan de algemene pers verklaarde de Orde van Artsen destijds "heel duidelijk tegen" het project te zijn. "Een diagnose op afstand is niet mogelijk", aldus nationaal ondervoorzitter Michel Deneyer. De artsen stellen zich ook vragen bij de wettelijkheid van de praktijk. E-consultaties worden namelijk niet terugbetaald. Het kabinet van bevoegd minister Maggie De Block zou de kwestie nog bekijken. Ondanks de weerstand gaan de makers onverminderd door."De controverse over ViVidoctor heeft ons geraakt, maar uit ons onderzoek is gebleken dat teleconsultaties organiseren niet illegaal is, levens kan redden, en tijd en kosten kan besparen" aldus Sidar Ok aan TechCrunch. Anders dan zijn concurrenten in Europa (Babylon, Pushdoctor, KRY), verkoopt ViVidoctor zijn diensten rechtstreeks aan ziekenhuizen. Vorig jaar zou het samengewerkt hebben met vier ziekenhuizen in België. Het bedrijf zegt ook samen te werken met enkele huisartsen.