De organisatie is in handen van het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV) van de Universiteit Antwerpen, met steun van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Professor Heidi Theeten van het CEV licht toe. "We opteren voor een bij uitstek informatieve insteek, met name aan het adres van de verpleegkundigen, die sinds vorig jaar vaccins mogen toedienen zonder dat er een arts aanwezig is, weliswaar op voorschrift. Hen willen we een degelijke back-up meegeven. Tegelijk is dit ook interessante materie voor huisartsen, die hiermee op vragen van ouders kunnen ingaan." Verpleegkundige Ielke De Prycker (CLB Waasland) bekijkt in het namiddagprogramma of vaccinatie door de verpleegkundige een haalbare kaart is.

Nog een blikvanger is de getuigenis van Stefanie Veraghtert over haar strijd tegen baarmoederhalskanker. Prof. Theeten: "Haar verhaal vormt een mooi tegengewicht voor allerlei berichten in de media die - onterecht uiteraard - de veiligheid van het hpv-vaccin in vraag stellen. Zij geeft haar eigen indrukken over preventie en manieren om die eventueel anders aan te pakken." Ze komt vlak voor de lunchpauze aan het woord.

Expertenpanel

Traditioneel onderdeel van de Valentijnsymposia is het expertenpanel, dat vragen van deelnemers over vaccins onder de loep neemt. "We kregen al heel wat vragen ingestuurd. Wie nog met een prangende kwestie zit, kan die kwijt via valvac@uantwerpen.be." Professor Theeten zelf modereert het panel, samen met collega prof. Pierre Van Damme.

Eveneens erg praktisch gericht zijn de uiteenzettingen van prof. Vigo Van Tendeloo (UA) en prof. Isabel Leroux-Roels (UGent). Zij leggen uit wat je ouders vertelt als die vragen hoe een vaccin werkt en wat er in een vaccin zit.

16de Valentijn Vaccinatiesymposium

Zaterdag 9 februari van 9 tot 15u

Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Wilrijk

Accreditering ethiek en economie is goedgekeurd.

Info en inschrijvingen: www.uantwerpen.be/valentijn

De organisatie is in handen van het Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties (CEV) van de Universiteit Antwerpen, met steun van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.Professor Heidi Theeten van het CEV licht toe. "We opteren voor een bij uitstek informatieve insteek, met name aan het adres van de verpleegkundigen, die sinds vorig jaar vaccins mogen toedienen zonder dat er een arts aanwezig is, weliswaar op voorschrift. Hen willen we een degelijke back-up meegeven. Tegelijk is dit ook interessante materie voor huisartsen, die hiermee op vragen van ouders kunnen ingaan." Verpleegkundige Ielke De Prycker (CLB Waasland) bekijkt in het namiddagprogramma of vaccinatie door de verpleegkundige een haalbare kaart is.Nog een blikvanger is de getuigenis van Stefanie Veraghtert over haar strijd tegen baarmoederhalskanker. Prof. Theeten: "Haar verhaal vormt een mooi tegengewicht voor allerlei berichten in de media die - onterecht uiteraard - de veiligheid van het hpv-vaccin in vraag stellen. Zij geeft haar eigen indrukken over preventie en manieren om die eventueel anders aan te pakken." Ze komt vlak voor de lunchpauze aan het woord.Traditioneel onderdeel van de Valentijnsymposia is het expertenpanel, dat vragen van deelnemers over vaccins onder de loep neemt. "We kregen al heel wat vragen ingestuurd. Wie nog met een prangende kwestie zit, kan die kwijt via valvac@uantwerpen.be." Professor Theeten zelf modereert het panel, samen met collega prof. Pierre Van Damme.Eveneens erg praktisch gericht zijn de uiteenzettingen van prof. Vigo Van Tendeloo (UA) en prof. Isabel Leroux-Roels (UGent). Zij leggen uit wat je ouders vertelt als die vragen hoe een vaccin werkt en wat er in een vaccin zit.