De Vlaamse overheid begon in 2013 te screenen op dikkedarmkanker. Om de twee jaar krijgen mannen en vrouwen tussen de 55 en de 74 een stoelgangtest in de bus van het Centrum voor Kankeropsporing. Die kunnen ze gratis terugsturen. Europa adviseert echter om mensen al te screenen vanaf hun vijftigste.

Onder leiding van schepen Axel Boen nam Schelle het initiatief om ook voor haar inwoners tussen de 50 en 54 jaar een screening te organiseren. Die financiert de gemeente zelf, net als de promotie voor het project. Het budget dat de Vlaamse overheid voorziet voor de verzendingskosten van de brieven en de stoelgangtest, de analyse en de verwerking van de testresultaten zou neerkomen op ongeveer neer op vijf euro per persoon. In Schelle komen 600 van de 720 mensen uit de doelgroep in aanmerking voor de screening.

Het Centrum wil eerst de screening van Schelle evalueren vooraleer groen licht te geven voor nieuwe voorstellen, laat het weten aan VRT News.

De gemeente lichte de doelgroep woensdagavond in over het pilootproject tijdens een infoavond. Daarop was - uiteraard - ook Stop Darmkanker-bezieler dr. Luc Colemont aanwezig. "Nothing is impossible", tweet hij bij een foto met Axel Boen.

De Vlaamse overheid begon in 2013 te screenen op dikkedarmkanker. Om de twee jaar krijgen mannen en vrouwen tussen de 55 en de 74 een stoelgangtest in de bus van het Centrum voor Kankeropsporing. Die kunnen ze gratis terugsturen. Europa adviseert echter om mensen al te screenen vanaf hun vijftigste.Onder leiding van schepen Axel Boen nam Schelle het initiatief om ook voor haar inwoners tussen de 50 en 54 jaar een screening te organiseren. Die financiert de gemeente zelf, net als de promotie voor het project. Het budget dat de Vlaamse overheid voorziet voor de verzendingskosten van de brieven en de stoelgangtest, de analyse en de verwerking van de testresultaten zou neerkomen op ongeveer neer op vijf euro per persoon. In Schelle komen 600 van de 720 mensen uit de doelgroep in aanmerking voor de screening.Het Centrum wil eerst de screening van Schelle evalueren vooraleer groen licht te geven voor nieuwe voorstellen, laat het weten aan VRT News.De gemeente lichte de doelgroep woensdagavond in over het pilootproject tijdens een infoavond. Daarop was - uiteraard - ook Stop Darmkanker-bezieler dr. Luc Colemont aanwezig. "Nothing is impossible", tweet hij bij een foto met Axel Boen.