"Tijdens het 'HealthCare Innovation Station' bogen niet minder dan vijf studententeams zich over een aantal actuele probleemstellingen uit de medische wereld", vertelt Wietse Claeys, student 2e master geneeskunde UGent en lid van BeMSA enthousiast aan Artsenkrant. De probleemstellingen luidden als volgt:

  • Hoe kunnen patiënten na een consultatie hun diagnose of behandeling beter begrijpen?
  • Hoe kunnen kinderen (en patiënten in het algemeen) gestimuleerd worden om hun medicatie beter in te nemen?
  • Prikangst is bij kinderen een groot probleem. Hoe kunnen we dit aanpakken?

Bijgestaan door Maarten van Gorp en Tom Van Damme van Durf Ondernemen UGent, Tom Brakeleirs en Frederik Horemans van BlueHealth Innovation Center (BHIC) en Max Schoepen, industrieel ingenieur en doctoraatsstudent aan het departement radiotherapie, pitchen de studenten op het einde van de dag hun oplossingen voor een van de thema's.

Met hun idee rond het overbrengen van complexe technische informatie aan (jonge) patiënten, gingen Antony Coussement, Eugenie van Merris en Joris Vangeneugden als winnende team naar huis. Ze kregen een prijs van Oats Day Long, alsook twee coachingtrajecten van Qbic en BHIC om hun idee verder uit te werken en (eventueel later in de praktijk te brengen).

Met 'Healthcare Innovation Station' wil BeMSA medestudenten prikkelen rond ondernemerschap, creativiteit en innovatie. "Studenten krijgen te weinig middelen ter beschikking om innovatieve en creatieve ideeën te ontwikkelen en te concretiseren", aldus Wietse Claeys.

Voor de organisatie kreeg BeMSA de steun van prof. Piet Hoebeke (decaan faculteit geneeskunde UGent), prof. Tessa Kerre, Durf Ondernemen van UGent en het BlueHealthInnovation Center.

Eerder deze maand organiseerde de studentenorganisatie een informatieavond over ondernemerschap, met sprekers uit het zorgondernemersmilieu.

Vandaag zijn er in ons land al meer dan 5.000 jongeren die naast hun studies een eigen onderneming hebben.

"Tijdens het 'HealthCare Innovation Station' bogen niet minder dan vijf studententeams zich over een aantal actuele probleemstellingen uit de medische wereld", vertelt Wietse Claeys, student 2e master geneeskunde UGent en lid van BeMSA enthousiast aan Artsenkrant. De probleemstellingen luidden als volgt:Bijgestaan door Maarten van Gorp en Tom Van Damme van Durf Ondernemen UGent, Tom Brakeleirs en Frederik Horemans van BlueHealth Innovation Center (BHIC) en Max Schoepen, industrieel ingenieur en doctoraatsstudent aan het departement radiotherapie, pitchen de studenten op het einde van de dag hun oplossingen voor een van de thema's.Met hun idee rond het overbrengen van complexe technische informatie aan (jonge) patiënten, gingen Antony Coussement, Eugenie van Merris en Joris Vangeneugden als winnende team naar huis. Ze kregen een prijs van Oats Day Long, alsook twee coachingtrajecten van Qbic en BHIC om hun idee verder uit te werken en (eventueel later in de praktijk te brengen).Met 'Healthcare Innovation Station' wil BeMSA medestudenten prikkelen rond ondernemerschap, creativiteit en innovatie. "Studenten krijgen te weinig middelen ter beschikking om innovatieve en creatieve ideeën te ontwikkelen en te concretiseren", aldus Wietse Claeys. Voor de organisatie kreeg BeMSA de steun van prof. Piet Hoebeke (decaan faculteit geneeskunde UGent), prof. Tessa Kerre, Durf Ondernemen van UGent en het BlueHealthInnovation Center.Eerder deze maand organiseerde de studentenorganisatie een informatieavond over ondernemerschap, met sprekers uit het zorgondernemersmilieu. Vandaag zijn er in ons land al meer dan 5.000 jongeren die naast hun studies een eigen onderneming hebben.